Hva skal du se etter i boligalarm?

boligalarm

Fra de store nasjonale merkevarene med flere overvåkningssentre til gjør det selv -systemer du kan se fra smart enhet, er det tusenvis av boligalarm alternativer å velge mellom. Det beste alarmsystemet for huset ditt gjør livet tryggere og mer komfortabelt uten å bryte budsjettet ditt eller føle deg for komplisert, men hvordan velger du boligalarm?

Spør deg selv noen spørsmål før du bestiller:

  • Hva beskytter jeg?
  • Hvordan vil jeg installere den?
  • Hvor stort er mitt hjem?
  • Hva er min familie rutine?
  • Hva er budsjettet mitt?

Svarene på disse spørsmålene kan fortelle deg hva slags funksjoner du vil ha, sammen med den beste måten å installere, og hvor stort system du trenger.

Boligalarm funksjoner

Før du velger boligalarm, spør deg selv hva du vil beskytte. Vil du ha et barnevaktkamera for de små eller sensorer for å fange lekkende rør? Boligalarm gjør mer enn å holde inntrengere ute av hjemmet ditt. De kan også kommunisere med barna når de kommer hjem fra skolen m.m.

Den riktige utstyrspakken, betalingsplanen og funksjonene for deg avhenger av hva du vil gjøre med systemet ditt. I dagens marked er det tre hovedtyper av sikkerhetssystempakker tilgjengelig: hjemme automatisering, sikkerhetsutstyr og miljøovervåking.

Smart hjem automatisering

Smart tech tilpasser seg familiens vaner og preferanser. Hjemmeautomatisering kan holde lysene på mens du er på reise eller la hunden gå inn mens du er ute av huset.

Sikkerhetsutstyr

Tradisjonelle hjemmets sikkerhetsutstyr som tyverialarmer, glassbrytervarslere og utendørskameraer er nyttige hvis du er bekymret for problemer som inntrenging, tyveri eller hærverk.

Miljøovervåking

Utstyr som røykalarmer, rørfrysdetektorer og lekkasjedetektorer faller inn i denne kategorien. Familier med eldre boliger, spesielt, bør se etter enheter i denne kategorien.

Sikkerhetsutstyr og funksjoner

Vi har laget en liste over standard boligalarmutstyr de fleste bedrifter tilbyr. Boligalarm leverandører har en tendens til å slå sammen enheter på en annen måte, så det er viktig å holde prioriteringene dine i tankene mens du går gjennom produktpakker. Følgende utstyr og funksjoner er tilgjengelige fra nesten alle sikkerhetsselskaper.

Spotlight-kamera

Hva det gjør: lyser rundt i omgivelsene når det registrerer bevegelse

Hva det er bra for: å fange inntrengere, stoppe nysgjerrige dyr, jorde snøende tenåringer

Panikk knapp

Hva det gjør: gir en brukbar snarvei til beredskapstjenester

Hva det er bra for: å hjelpe folk som er eldre eller har en funksjonshemning i nødstilfeller, og redder liv

Dør- / vindusføler

Hva det gjør: forteller deg når en dør eller et vindu åpnes

Hva det er bra for: Vaktinnganger, slik at barna ikke får tilgang til områder uten begrensninger

Glassbruddssensor

Hva det gjør: varsler deg om høye lyder og ødelagt glass

Hva det er bra for: skremmer av inntrengere som går inn gjennom vinduene dine

Bevegelsessensor

Hva det gjør: varsler deg når den oppdager bevegelse

Det er bra for å holde barn og store kjæledyr ute av farlige områder, og varsle deg til inntrengere

Smart hjemme integrering

Hva det gjør: kombinerer styrken til ditt sikkerhetssystem og smarte hjemmedatamaskiner

Hva det er bra for: gjør systemet stemmekontrollert, skape tilpassede rutiner for familien din

Trådløs overvåking

Hva det gjør: bruker radiosignaler til å koble til enheter i hjemmet ditt, slik at sensorene kan sende varsler til basestasjonen og til overvåkingssenteret derfra

Det er bra for: å gjøre installasjonen enklere, forenkle bevegelser, fungere under strømbrudd

Karbonmonoksid (CO) sensor

Hva det gjør: aktiverer en alarm når den registrerer karbonmonoksid i hjemmet ditt

Hva det er bra for: Lagre liv, send varsler når du er hjemme og borte

Lekkasje sensor

Hva det gjør: varsler deg om lekkasjer og samle vann

Hva det er bra for: Forebygging av alvorlig vannskade, fangst av rørleggerarbeid og apparatproblemer

Frysesensor

Hva det gjør: varsler deg om alvorlig nedgangs i temperatur

Hva det er bra for: hindre frosne rør og rørleggerarbeid problemer

Brann- og røykalarm

Hva det gjør: varsler deg om å brenne, røyke og alvorlig varme

Det er bra for å hindre brann i hjemmet ditt, og redde liv

Profesjonell overvåking

Hva det gjør: kobles til et profesjonelt ringesenter som kan kontakte nødtjenester for deg

Hva det er bra for: Fange nødsituasjoner før de blir katastrofer, gir en rolig stemme i en stressende situasjon

Profesjonell vs Selvinstallasjon

Boligalarm har nylig vedtatt mobilteknologi, noe som gjør dem enklere enn noensinne å installere uten profesjonell hjelp. Det er selvfølgelig fordeler og ulemper med selvinstallerte og profesjonelt installerte systemer.

Profesjonell installasjon kan komme med bratte installasjonsgebyr, men du trenger ikke å gjøre noe av arbeidet. Hjem sikkerhet selskaper som Verisure og Sector alarm sender en profesjonell installatør til ditt hjem for en konsultasjon. Du vil kunne diskutere dine sikkerhetsprioriteter, budsjett og forventninger med en ekte person. Disse fagfolk tilbyr også produktpakkebundting og mange års bransjeerfaring for å sette deg i ro.

På den annen side kommer de beste selvinstallerte systemene som Frontpoint og SimpliSafe direkte til døren din forprogrammert og klar til å gå. Disse systemene kan ikke ha så mange bjeller og fløyter som deres faglig installerte kolleger, men de er ideelle for mindre boliger som trenger grunnleggende. Installasjon for disse systemene er en bris fordi det meste av utstyret stikker på vegger, dører og vinduer.

Til punktet: Professionelt installerte boligalarm krever en installasjonsavgift, men du trenger ikke løfte en finger. Selvinstallerte systemer er generelt rimeligere, men du må selv gjøre alle plasseringer og installasjoner.

Sikkerhetssystemstørrelse

Enten du velger et DIY eller profesjonelt installert system, trenger du nok utstyr for å passe hjemmet ditt. De beste sikkerhetssystemene til boligbyggerne bør være mindre DIY-systemer med færre sensorer. Profesjonelle installatører for systemer som Vivint kan anbefale riktig størrelse pakke og tilleggsutstyr for å passe større boliger.

Bare husk å dekke alle innganger og utganger i hjemmet ditt med en sensor eller et kamera, samt annet utstyr for å beskytte barn, kjæledyr eller resten av familien. Selv vindu brønner og kjeller innganger er verdt å legge en sensor til for ekstra tiltak.

Boligalarm kostnader

Det er fristende å sette prislappen som topp prioritet, men se etter riktig utstyr først, og den riktige prisen vil vises. Alle våre favoritt boligalarm har ulike tiers av tjenester og priser, hver med sine egne sett med fordeler og ulemper. Du kan finne et flott hjem sikkerhetssystem på et budsjett, men du bør ikke gå på kompromiss med sikkerheten mens du gjør det.

Når du ser på budsjettet ditt, blir prisene satt opp til et sett av engangsavgifter og faste avgifter. De fleste boligalarm krever en månedlig betaling for overvåking og engangsbetaling for utstyret. Du kan finne systemer uten en månedlig avgift som Nest Secure som lar deg overvåke ditt eget hjem, men den opprinnelige prisen er brattere.

Vi anbefaler å bruke comper.no for å sammenligne priser og pakker på boligalarm.

Det er lurt å lese vilkår før du bestiller boligalarm. De fleste bedrifter tar betalt for avbestilling etter en prøveperiode, eller kan legge til ekstra gebyrer for flytting av utstyr fra hus til hus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *